Technik żywienia
Gotowanie i przygotowywanie potraw to umiejętność, która przydaje się w życiu. Jeśli opanujesz tę umiejętność, ułatwi Ci to funkcjonowanie w codziennym życiu a co najważniejsze pozwoli rozwinąć skrzydła w branży gastronomicznej.
Zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:
- sporządzania potraw i napojów na różne okazje
- oceniania jakości żywności
- planowania i organizowania usług gastronomicznych
- fachowej obsługi klienta
- prawidłowego układania jadłospisów, również dla osób ze szczególnym wymaganiem
- żywieniowym
- funkcjonalnej i estetycznej aranżacji stołów
Pracę znajdziesz w:
- restauracjach, barach, kawiarniach, hotelach
- przedsiębiorstwach zajmujących się wytwarzaniem produktów i półproduktów spożywczych
- instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu
- domach opieki społecznej, domach dziecka, internatach, akademikach, szpitalach
Po prostu zrób to! Zacznij gotować z nami!