Technik żywienia

Gotowanie i przygotowywanie potraw to umiejętność, która przydaje się w życiu. Jeśli opanujesz tę umiejętność, ułatwi Ci to funkcjonowanie w codziennym życiu a co najważniejsze pozwoli rozwinąć skrzydła w branży gastronomicznej.

Zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu:

  • sporządzania potraw i napojów na różne okazje
  • oceniania jakości żywności
  • planowania i organizowania usług gastronomicznych
  • fachowej obsługi klienta
  • prawidłowego układania jadłospisów, również dla osób ze szczególnym wymaganiem
  • żywieniowym
  • funkcjonalnej i estetycznej aranżacji stołów

Pracę znajdziesz w:

  • restauracjach, barach, kawiarniach, hotelach
  • przedsiębiorstwach zajmujących się wytwarzaniem produktów i półproduktów spożywczych
  • instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywności i żywieniu
  • domach opieki społecznej, domach dziecka, internatach, akademikach, szpitalach

Po prostu zrób to! Zacznij gotować z nami!

CZEKAMY NA CIEBIE